Connect with us

Мода

Как да се грижите правилно за кожата на лицето си през 30-те години?

Published

on

Как да се грижите правилно за кожата на лицето си през 30-те години?

[ad_1]

Навлизането в 30-те години е един нов етап от живота на всяка жена. Годините може и да ни правят по-мъдри, но пък кожата ни има нужда от по-специална грижа. Хидратацията и защитата на кожата са ключови, за да изглежда тя здрава и красива.

Как да се грижите правилно за кожата на лицето си през 30-те години?
 © iStock

Още в късните години на 20-те е напълно нормално да забележите промени в тялото си, особено във вида на кожата си. Тя става по-склонна към дехидратация, потъмняване на тена, появяват се фини линии и почти незабележими бръчки. Всичко това се дължи на намалената скорост, с която нашите клетки се обновяват.

За щастие, има голямо разнообразие от продукти и съвети, с чиято помощ може да се радвате на здрава и сияйна кожа през 30-те си години.

Създайте си рутина, към която да се придържате, за да имате максимално добри резултати. За да се намали появата на фини линии и бръчки, дерматолозите препоръчват използването на продукти с антиоксиданти като ретинол. Козметиката с хиалуронова киселина пък може да помогне за възстановяване на естествените нива на влага на кожата.

Грижа за кожата: 8 продукта, които ВСЯКА ЖЕНА трябва да има

От какво се нуждае кожата ви през 30-те години, за да я поддържате красива?

Основно почистване

В процеса на почистване на лицето винаги помнете, че „по-малко е по-добре“. Използването на твърде силен почистващ препарат върху лицето може да доведе до неприятно чувство на опъната и суха кожа. Вместо това изберете нежен почистващ препарат за лице. С него ще поддържате кожата си подхранена и хидратирана. Съобразете избора на козметичен продукт спрямо типа на вашата кожа.

Advertisement

Едно от най-важните напомняния е, че абсолютно винаги трябва да изчиствате грима си преди лягане.

Добави описание

Овлажняване

След като сте почистили кожата на лицето си, нужно е тя да бъде хидратирана по най-добрия начин. Овлажняващите продукти са от съществено значение, когато искам кожата ни да изглежда и да се чувства здрава. Отново съобразете избрания продукт спрямо типа на своята кожа, както и според сезона, когато го използвате. Козметиката с по-лека текстура е по-подходяща за топлите месеци от годината и обратно.

Как правилно да наслоявате продуктите за ежедневна грижа за кожата ?

Защита

Една от най-големите тайни за младата и красива кожа е използването на слънцезащита. За щастие, на пазара има много продукти със слънцезащитен фактор, които може да използвате. Те не са само за летните месеци – желателно е да ги използвате във всички дни от годината, когато лицето ви ще бъде изложено на слънце. Колкото и да обичате слънцето, излагането на неговите лъчи е един от основите фактори за състаряване на кожата.

Съвети при избор на слънцезащитна козметика

Грижа за около очите

Когато станете на 30 години, важността на грижата за кожата около очите излиза на преден план. Това е така, тъй като тази зона е крехка и чувствителна. Едни от първите бръчици се образуват именно в зоната около очите, така че си заслужава да инвестирате в качествен антиейдж крем. Насочете се към околоочен крем, който е специално създаден за борба с фините линии и бръчки, сухотата и загубата на стегнатост и еластичност.

[ad_2]

Източник

Advertisement
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Мода

Масло от канола – ползи и козметични приложения

Published

on

Масло от канола -  ползи и козметични приложения

[ad_1]

Маслото от канола е още едно невероятно натурално масло. Ето какво трябва да знаем за свойствата, ползите и козметичните приложения на това прекрасно масло за коса и кожа.

Масло от канола -  ползи и козметични приложения
 © istockphoto.com

Какво е масло от канола?

Маслото от канола (известно още като рапично масло) не е нищо повече от растително масло, получено от рапично семе, растение, принадлежащо към семейство Brassicaceae. Въвеждането на това масло в кулинарията датира от средата на деветнадесети век и постепенно се утвърждава в хранително-вкусовата промишленост преди всичко като алтернатива на палмовото масло.

Добави описание

Маслото от канола има много свойства и неговите характеристики по отношение на състава го правят едно от растителните масла с най-ниско съдържание на наситени мазнини. Не е изненадващо, че често се препоръчва за консумиране, за да държи лошия холестерол под контрол. Съдържа високи нива на омега 3, омега 6 и омега 9, полезни за регулиране на кръвното налягане, а също така е богато на витамин Е, мощен естествен антиоксидант.

 

Поради тези особености, маслото от канола се счита от експертите за едно от най-здравословните масла за готвене. Съставът му през годините привлича вниманието и на козметичната индустрия. 

 

Advertisement

Вредно ли е маслото от канола?

Рапичното масло (винаги говорим за несурови продукти) се използва в цял свят и до момента няма научни доказателства, които да удостоверяват неговата опасност или че се счита за вредно. Единственият факт е, че суровото рапично масло съдържа ерукова киселина, молекула, която всъщност се счита за рискована в медицината, тъй като може да причини респираторни проблеми и слепота. В момента на пазара се среща основно масло, резултат от много дълга обработка на рапично масло и с процентно съдържание на ерукова киселина под 2%.

 

Във всеки случай, тези, които предпочитат да избягват оралния прием на това масло, могат да изберат да се възползват от неговите свойства и ползи, като изберат само външна употреба. Маслото от канола, както вече споменахме, се използва широко в козметиката. Лесно се намира в билкови магазини, както и онлайн: за да осигурите добър продукт, ние ви съветваме винаги да избирате чисто и студено пресовано органично масло, точно както когато става въпрос за кокосово масло.

 

 

Advertisement

 

Масло от канола за здрава коса

Рапичното масло е силно подхранващо и овлажняващо и се използва в козметиката, особено за лечение и грижа за косата. От друга страна, витамин Е намалява оксидативния стрес на скалпа и осигурява по-равномерен растеж на косата, докато мастните киселини, присъстващи в много висок процент в маслото, съставляват липидното съдържание на косата с повече от 80%. Липидите правят косата по-блестяща и са отговорни, заедно с други фактори, за нейния растеж и обем.

 

Добави описание

 

Ето защо не бива да ни изненадва, че рапичното масло има многобройни приложения по отношение на грижата за косата: подпомага възстановяването, овлажнява, успокоява скалпа, намалява косопада и се бори с пърхота. Може да се използва по хиляди различни начини. Опитайте да го използвате като лечение на скалпа преди шампоан. Масажирайте върху скалпа с помощта на масажор за около 20 минути, преди да продължите с обичайното измиване.

 

Advertisement

Маслото от канола може да се използва и като основа за домашни маски за коса, в комбинация с други натурални масла като кокосово или арганово масло, например. Ако маските за изплакване не са вашето нещо, използвайте го като балсам без отмиване: много е полезно, ако имате суха и хвърчаща коса, която трудно се оформя.

 

 

Предупреждение: маслото от канола няма особено приятна миризма и затова може да не се хареса на всеки. Съветваме ви да го смесите с няколко капки парфюмирано етерично масло, като масло от роза, евкалипт или лавандула.

 

Advertisement

Как да използвате маслото от канола за грижа за кожата и ноктите?

Добави описание

Маслото от канола може да се похвали с няколко предимства за кожата. Полезно е срещу бръчки, петна и акне и често се предлага като съставка за приготвяне на маски за лице „Направи си сам“ заедно с други естествени съставки. Ако не сте склонни да си проиготвяте домашни маски, каним ви да прочетете внимателно етикета на кремовете, които купувате, защото на пазара има много продукти за грижа за кожата, които съдържат рапично масло.

Като всички натурални масла може да се използва като средство за премахване дори и на най-упорития грим. 

Освен за кожата, маслото от канола е полезно и за ноктите. Омекотява и успокоява кожичките около ноктите. Страхотно е също и за приготвяне на хидратиращи маски за ръце и нокти.

 

[ad_2]

Advertisement

Източник

Continue Reading

Мода

Тайните за красива коса на четири холивудски звезди

Published

on

Тайните за красива коса на четири холивудски звезди

[ad_1]

Няма жена, която да не се прехласва по прическите на звездите, когато преминават по червения килим. Много от тях дължат славата си на умението да съчетават фризурата с формата на лицето си и с трикове да изглеждат още по-привлекателни. Предлагаме ви съветите на 4 холивудски звезди за поддръжка на косата в идеален вид.

Тайните за красива коса на четири холивудски звезди
 © Guliver / Getty, Колаж: Розали

Тайнта за красива коса на Дженифър  Анистън се крие в… аспирина

Според проведено проучване в Англия Дженифър  Анистън притежава най-красивата коса на планетата. Актрисата смутено признава, че това е в резултат на… аспирина.

аспиринЗа да бъде бляскава и жизнена косата й, звездата прибавя в шампоана две размити таблетки аспирин и така се мие.

Как се променя прическата на Дженифър Анистън през годините>>>

Дженифър Анистън: Преди и сега

В авокадото се крие тайната за красива коса на  Дженифър Лопес

Певицата с пуерторикански корен Дженифър Лопес прави маска за коса с  авокадо.

авокадоПасира 1 авокадо с парче банан (може и без него) и добавя яйчен жълтък.

  • „Много жени не знаят, че маската не трябва да се държи по-дълго от предписаното на косата. Мои познати смятат, че като държат продуктите по-дълго, косите им ще станат по-красиви. Нищо подобно! Кичурите стават тежки, не задържат обема. Ако е написано да държите козметиката 3 минути, това е” задължително условие.“

Другото ноу-хау на Дженифър е начинът на нанасяне на маската върху главата.

  • „Сипвам от хидратиращия или подхранващ продукт в длани, разтривам ги, нанасям ги върху косата на 2-3 см от корена и масажирам. От специалисти знам, че е безполезно да ги втривам върху скалпа. Така по-равномерно се разнася.“

За вдъхновение вижте 70 прически от Дженифър Лопес>>>

за вдъхновение избрахме 70 прически от Дженифър Лопес.

Джейн Сиймор поддържа великолепната си дълга коса с фитотерапия

Актрисата Джейн Сиймор, която е по-известна с филма „Д-р Куин лечителката“, използва фитотерапия, за да поддържа великолепната си дълга коса.свеж сок от алое

Тя втрива в корените си свеж сок от алое, здравец и змийско мляко. Освен с тези растения прави маска с натурални масла от кедър, бор, канела и джинджифил. Понякога актрисата мие косата си с дъждовна вода.

41 прически за дълга коса от Джейн Сиймор>>>

41 прически за дълга коса от Джейн Сиймор>>>

Тайната за красива коса на  Ума Търман е в… отварата от лайм

лаймНейният най-голям проблем е омазняването, заради което почти всеки ден мие косата си. Тя изплаква корените с отвара от лайм, която изсветлява леко косата и я прави по-суха. Актрисата си прави маска от смлени листа от глухарче.

„Нанасям ги на мръсната коса, слагам шапка за душ за 10 минути. След това се сресвам и измивам косата си. Ако е на клечки, а трябва да излизам, се суша със сешоар. Тогава косата изглежда по-добре.“

[ad_2]

Източник

Advertisement
Continue Reading

Мода

10 неща, които фризьорката НЯМА да ви каже

Published

on

10 неща, които фризьорката НЯМА да ви каже

[ad_1]

…но може би иска да знаете! Кои са грешките, които допускате спрямо косата си и какво трябва да знаете, но може би фризьорката ви няма да ви сподели, за да не ви засегне.

10 неща, които фризьорката НЯМА да ви каже
 © istockphoto.com

1. Снимките на боядисана коса са само ориентир

Социалните мрежи изобилстват със снимки на какво ли не, наред с това и на прически. Затова и често отиваме в салона, търсейки определен резултат. Фризьорката едва ли директно ще каже, че вероятността да се получи същият цвят/ прическа е много малка. Добре е да го знаете, за да не се разочаровате.

2. Предпочитам да работя с професионални бои за коса

Ако си носите своя боя във фризьорския салон, със сигурност ще спестите малко пари. Но истината е, че вашата фризьорка предпочита да работи с боите, които предлага. И не, парите не са единствената причина. Професионалните бои за коса в салоните често дават по-добри резултати, а и самата фризьорка знае по-добре как да борави с тях.

3. Подстригвайте често косата си, за да е здрава и красива

Редовното подстригване на връхчетата на косата ѝ помага да расте по-здрава и по-красива. Поне на 2 месеца веднъж трябва да посещавате своя фризьор за освежаване на косата. Колкото по-често го правите, толкова по-доволни ще сте от прическата си.

коса

4. Не опитвайте да се подстригвате сами

Понякога в опитите си да премахнете дразнещите цъфтежи или възелче, си позволявате да подстригвате косата си сами. Това е грешка, която фризьорът не иска да допускате. Може би най-важното е, че обикновените канцеларски ножици не режат добре косата и всъщност могат да доведат до появата на цъфтежи. От друга страна оформянето на косата впоследствие става още по-трудно.

Advertisement

5. Давайте почивка на косата си

Понякога искате честа смяна на цвета на косата, ежедневно изправяне или къдрене. Всичко това причинява стрес на косъма. Фризьорът ви едва ли ще ви каже, но е добре да знаете, че и косата има нужда от почивка. Не сменяйте прекалено често цвета, не злоупотребявайте с продуктите, не мий тевсеки ден косата си и не я дръж постоянно вързана.

6. Не се страхувайте от промяна на прическата

Промяната в прическата е стъпка, на която мнозина трудно се решават. Въпреки това не бива да се страхувате. Потърсете съвет от своя фризьор за промяна в прическата, обяснете притесненията си и ще получите добри и адекватни съвети как да имате нова прическа, без това да е шокиращо за вас. Фризьорите имат какво да кажат, стига да има кой да ги чуе.

7. Искайте мнението ми преди да седнете на стола

Много често сядате с определена идея на фризьорския стол. Описвате подробно и фризьорът започва да претворява желанието ви в реалност. След подстригването не сте очаровани, защото прическата не ви стои както сте очаквали. Попитайте своя фризьор какво мисли преди да хване ножицата, а не след като се е трудил час над косата ви. Нито едната страна няма да е щастлива, ако не харесате прическата си.

прическа

8. Моля, не идвайте с мръсна коса

Много разпространен мит е, че на фризьор трябва да се ходи с мръсна коса. Да, косата не трябва да е прясно измита същия ден, но и не трябва да е сплъстена и немита 5-6 дни. Също така е добре косата да е сресана преди посещението в салона. Къпете се преди посещение при лекар, нали? А защо да ходите с мръсна коса при фризьора?!

9. Познавайте косата си

Моята фризьорка винаги казва, че човек трябва добре да познава косата си. Да знае кое ѝ действа добре, кое я уврежда, кои прически са подходящи и кои не. Не всеки фризьор обаче смее да го каже, но се надява клиентите му поне малко да знаят и да могат да преценяват дали желанията им отговарят на техния тип коса.

Advertisement

10. Не се страхувайте да задавате въпроси

Най-важното, което фризьорите искат да знаете, но може би няма да ви кажат е „Не се страхувай да питаш“. Добрите фризьори знаят много за косата, за това как да се грижите за нея и т.н. Могат да дадат добри съвети за домашни маски, да препоръчат подходяща козметика или процедури, с които да направите косата си по-здрава и по-красива.

[ad_2]

Източник

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Най-четени