Connect with us

Игри и развлечение

Масови уволнения и в Twitch

Published

on

Масови уволнения и в Twitch

[ad_1]

На фона на масовите уволнения сред американските технологични гиганти, Twitch обявиха, че ще освободят повече от 400 от своите служители, предава „Упшингтън поуст“. Компанията дава работа на близо 2500 човека. Новината идва скоро след оттеглянето на досегашния изпълнителен директор на компанията Емет Шиър. Новината за уволненията беше споделена от неговия наследник Дан Кланси.

Макар и да отчете огромен потребителски ръст и покачване на часовете гледания в COVID времената, платформата за гейм стрийминг не преживява най-добрите си дни в настоящия момент. Компанията често бива критикувана заради неуспеха да се справи с обвиненията за експлоатацията на деца от воайори и перверзници. Сред другите обвинения към Twitch е несправянето с ширещия се хазарт, в който са въвлечени малолетни. През годините платформата отделя сериозни ресурси за справяне с тези и други проблеми, работи в тясно сътрудничество с органите на реда, но без съществен успех. Това съответно води до загуба на рекламодатели, а оттам и на ръст на печалбите. Това провокира и съответни мерки, като например скорошния анонс, че Twitch възнамерява да взема по-голям процент от създателите на съдържание в платформата. В същото време корпоративната култура задължава компанията да расте постоянно, но това идва на своята цена.

„В качеството си на компания, основаваща се на идеята да градим общности заедно, решението беше изключително трудно и беше плод на усилени дискусии. Поемаме тази отговорност напълно сериозно, но понякога трябва да се вземат тези извънредно трудни решения, за да сме сигурни, че бизнеса ни е защитен, за да може Twitch да го има и утре“, пише в официално съобщение до служителите на компанията настоящият изпълнителен директор на Twitch Кланси.

Уволненията в Twitch идват като резултат от стратегията на Amazon, собственици на платформата, за масови съкращения, които компанията планира да проведе в следващите седмици и месеци. Очаква се над 9000 човека в Amazon да изгубят работата си.

[ad_2]

Advertisement

Източник

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Игри и развлечение

Redfall е трябвало да излезе и за PS5

Published

on

Redfall е трябвало да излезе и за PS5

[ad_1]

През есента на 2020 Microsoft обявиха придобиването на Zenimax Media в една от рекордните за гейм индустрията сделка. Споразумението между двете компании донесе богат каталог от заглавия, развивани с години: Prey, Deathloop и Dishonored (Arkane Studios), Fallout и The Elder Scrolls (Bethesda Softwork), DOOM и Quake (id Software), Wolfenstein (MachineGames) и др.

Вземайки предвид поведението на Microsoft в ретроспекция, логично и много собственици на PlayStation конзоли се притесниха от новината. Особено на фона на анонсите на Starfield и Elder Scrolls VI. Самата компания отправи противоречиви послания относно намерението си по отношение на PlayStation. Веднъж беше заявено, че дали една игра ще излезе и за PlayStation или не, ще се решава поединично, а след това заговориха за ексклузиви на Bethesda. Факт е, че първата игра на студио на Zenimax – Deathloop на Arkane Studios, излезе и за PlayStation. Това обаче няма да се случи със следващите две игри, които ще издава Bethesda – вампирското приключение Redfall и Starfield. По отношение на първата игра тези дни стана ясно нещо любопитно. Оказва се, че Redfall е трябвало да се издаде и за PlayStation 5 и Arkane даже са били започнали работа по нея. Но сделката станала факт и Microsoft обявили, че версията за PS5 отпада. Това признава шефът на Arkane Харви Смит за IGN France.

„Бяхме придобити от Microsoft и това се оказа промяна с главно „П“. Те дойдоха и ни казаха: „Без PlayStation 5, фокусираме се над Xbox, персоналните компютри и Game Pass“, обяснява Смит. Според него промяната е била положителна понеже макар и да работили вече година по тази версия, сега е можело да съсредоточат над по-малко платформи, а от друга страна, пускането на Redfall в Game Pass още в деня на премиерата ѝ означавало, че тя ще достигне до много хора още с появата си.

[ad_2]

Advertisement

Източник

Continue Reading

Игри и развлечение

CMA промени позицията си относно сделката между Microsoft и Activision Blizzard

Published

on

CMA промени позицията си относно сделката между Microsoft и Activision Blizzard

[ad_1]

От Британската служба по конкуренцията и пазарите (CMA) заявиха, че вече не вярват, че предложената от Microsoft сделка за придобиване на Activision Blizzard ще намали значително конкуренцията на пазарите за конзолни игри. От надзорния орган заявиха по-рано днес, че са актуализирали предварителните си констатации, след като са получили нови доказателства, които елиминират някои от опасенията относно сливането на двете компании.

Докато от CMA първоначално вярваха, че превръщането на Call of Duty в ексклузивна игра за Xbox може да даде значително търговско предимство на Microsoft, предоставените нови данни изглежда са били достатъчно основателни, за да променят мнението на регулатора. След анализ и обсъждане на получената информация от антитръстовия орган са стигнали до извода, че „тази стратегия би донесла значителни загуби при всеки възможен сценарий“.

„Временните констатации са ключов аспект от процеса по разрешаване на случая и са изрично предназначени да дадат възможност на засегнатите компании и на всички заинтересовани трети страни да отговорят с нови доказателства, преди да вземем окончателно решение. След като разгледахме предоставените допълнителни данни, заключихме временно, че сливането няма да доведе до значително намаляване на конкуренцията на пазарите за конзолни игри, тъй като загубата за Microsoft от спирането на Call of Duty за PlayStation няма да може да бъде компенсирана с печалбите от предприемането на подобен ход. Нашето предварително мнение, че тази сделка поражда опасност на пазара за облачни игри, не е засегнато от днешното решение. Разследването ни продължава и очакваме да го завършим до края на април, когато да излезем с окончателно становище.“, заяви Мартин Коулман, председател на независимия панел, провеждащ разследването на CMA.

По-рано този месец от CMA изразиха опасения, че предложената сделка за придобиване може значително да намали способността на PlayStation да се конкурира с Microsoft, като се има предвид, че производителят на Xbox ще придобие пълни права върху поредицата Call of Duty, която от Sony определят като „незаменима“. В опит да получи одобрение за сделката, от Microsoft заявиха пред регулаторите, че са готови да направят всяка следваща игра от франчайза достъпна за PlayStation в същия ден, в който се появи за Xbox. Предложението е за срок от 10 години.

В опит да разсеят всички съмнения относно въздействието, което сливането би имало върху конкуренцията на пазара за облачни игри, от Microsoft наскоро обявиха сключването на няколко сделки за разпространението на Call of Duty на платформите на трети страни, предлагащи подобни услуги, ако придобиването бъде одобрено. Окончателният доклад на CMA относно сделката с Activision Blizzard се очаква да излезе до 26 април.

Advertisement

[ad_2]

Източник

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Най-четени