Connect with us

Криптовалута

Планът на Ч. Палихапития за разобличаване на счупената финансова система на САЩ

Published

on

Планът на Ч. Палихапития за разобличаване на счупената финансова система на САЩ

[ad_1]

Чамат Палихапития, милиардер и рисков капиталист, наскоро сподели мнението си за кризата във финансовата система на САЩ в новия епизод на подкаста „All-In“.

Милиардерът разкритикува решението на Федералния резерв (Фед) да повиши лихвените проценти с 25 базисни пункта, наричайки го най-лошия възможен вариант.

Той предложи Фед да повиши лихвените проценти с 50 базисни пункта, въпреки потенциалната паника, която това би могло да предизвика, за да се разкрие какво е фундаментално счупено в системата.

Палихапития подчерта, че Фед може да се справи с хаоса, който настъпва при налагането на по-високи лихвени проценти, но не разполага с подходящи инструменти, за да се справи с избухналата инфлация.

Advertisement

Той смята, че сегашната амбициозност на Фед да повиши лихвените проценти всъщност може да навреди на икономиката. Палихапития призова лихвените проценти да бъдат по-големи от терминалната инфлация, което означава, че 5% ставка на фондовете на Фед е недостатъчна.

Той предположи, че за достатъчно свиване е необходим отпечатък от 5.5 % до 5.75 %, след което Фед може да реши проблема с ликвидност.

Палихапития доразви тезата, че непредприемането на тези стъпки може да доведе до несигурност, която има разяждащ ефект върху кредитирането и поемането на риск, което в крайна сметка причинява реални щети на икономиката.

Той подчерта, че е необходимо да се признае проблемът с “лепкавата” инфлация и да се предприемат решителни действия за пречупването му.

Advertisement

[ad_2]

Източник

Криптовалута

До Куон изправен срещу 8 обвинения в измама в САЩ

Published

on

До Куон изправен срещу 8 обвинения в измама в САЩ

[ad_1]

До Куон, съосновател на Terraform Labs, беше арестуван в Черна гора в четвъртък и обвинен по осем точки, включително заговор за измама, измама със стоки, измама с ценни книжа, телеграфна измама, заговор за измама и участие в манипулиране на пазара, според обвинителен акт от 12 страници от Окръжния съд на САЩ за Южния окръг на Ню Йорк.

Правителството на САЩ иска и конфискация на активите на Куон, свързани с обвиненията.

Бившият глава на Terra избяга, след като токените LUNA и стабилната монета TerraUSD (UST) на Terraform Labs се сринаха, което доведе до загуби за над $40 милиарда. Той е заловен от черногорската полиция при опит да се качи на полет за Дубай с фалшив костарикански паспорт.

Обвинителният акт е за отнемане на имущество

В обвинителния акт се посочва, че на Куон трябва да му бъде конфискувано в полза на Съединените щати цялото имущество, недвижимо и лично, което представлява или е получено от приходи, проследими при извършването на престъпленията, включително парична сума във валута на Съединените щати, представляваща размера на приходите, проследими при извършването на престъпленията.

Advertisement

Задържане и екстрадиция

Понастоящем той е задържан в Черна гора, а южнокорейските власти потвърждават самоличността му въз основа на фотографски данни и информация за пръстови отпечатъци. Както Съединените щати, така и Южна Корея, родната му страна, искат екстрадицията на Куон.

Terraform Labs и До Куон

Terraform Labs, блокчейн фирма, която се фокусира върху децентрализирани финанси и стабилни монети, е основана през 2018 г. от Даниел Шин и До Куон. Най-успешният продукт на фирмата, TerraUSD (UST), е обвързан с щатския долар и се използва за търговия с други криптовалути.

Участието на Куон в Terraform Labs повдигна въпроси относно управлението и прозрачността на фирмата, като критиците изтъкнаха, че Terraform Labs е силно централизирана, като основателят и Шин притежават значителен дял от правото на глас.

Въздействие на ареста на Куон върху криптоиндустрията

Арестът на До Куон и сривът на стабилната монета на Terraform Labs предизвикаха шокови вълни в крипто индустрията. Стабилните монети се използват широко в търговията, а проблемите на Terraform Labs породиха опасения относно надеждността и стабилността на тези цифрови активи.

Регулаторните органи вероятно ще разгледат по-отблизо криптоиндустрията и може да обмислят по-строги регулации за защита на инвеститорите и предотвратяване на измами. Междувременно съдбата на Terraform Labs и нейния съосновател остава неясна.

Advertisement

[ad_2]

Източник

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Най-четени