Connect with us

IT Новини

Технологичният гигант Accenture ще съкрати 19 000 служители

Published

on

Технологичният гигант Accenture ще съкрати 19 000 служители

[ad_1]

Технологичния гигант Accenture планира да съкрати 19 000 свои служители, или 2,5% от работната си сила, и понижи прогнозите си за годишните приходи и печалба, превръщайки се в последния гигант, който съкращава разходи в резултат на влошените глобални икономически условия.

Съкращаването на работните места, повече от половината от които засягат лица, изпълняващи корпоративни функции за които не се издават фактури, ще бъде извършено през следващите 18 месеца, заявиха от Accenture в четвъртък в подадена от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (PDF) информация. Компанията е увеличила работната си сила с 38 000 души през финансовата година, приключваща през февруари 2023 година, за да обслужва повишеното търсене на своите услуги и решения, заявиха от компанията.

Компанията заяви, че сега очаква годишният ръст на приходите за фискалната 2023 гoдина да бъде между 8 и 10%, което е спад с от 8 до 11%.

„Резултатите от дейността ни се влияят от икономическите условия, включително макроикономическите условия, общата инфлационна среда и нивата на бизнес доверие. Продължава да съществува значителна икономическа и геополитическа несигурност на много пазари по света, която се отрази и може да продължи да се отразява на бизнеса ни, особено по отношение на инфлацията на заплатите и волатилността на валутните курсове. В някои случаи тези условия забавиха темпото и нивото на разходите на клиентите.“

добави компанията със седалище в Дъблин

Advertisement

[ad_2]

Източник

IT Новини

First Citizens ще придобие Silicon Valley Bank

Published

on

First Citizens ще придобие Silicon Valley Bank

[ad_1]

Базираната в Северна Каролина First Citizens Bank & Trust Company е готова да придобие всички депозити и заеми на Silicon Valley Bank (SVB), според изявление на Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC). Съгласно споразумението 17 от досегашните клонове на SVB ще бъдат ребрандирани с логото на First Citizens Bank и ще отворят врати още днес, 27 март. Всички вложители на Silicon Valley Bank автоматично ще станат клиенти на 30-тата по големина банка в САЩ.

„Към 10 март 2023 г. SVB имаше приблизително 167 милиарда долара общи активи и около 119 милиарда долара общи депозити. Днешната сделка включва закупуването на около 72 милиарда долара от активите на Silicon Valley Bank, като е направена отстъпка от 16,5 милиарда долара“, се казва в изявлението на FDIC.

Приблизително 90 милиарда долара в ценни книжа и други активи ще останат под попечителството на федералната агенция. Отчетени са и липси в размер на около 20 милиарда долара. В допълнение, капиталът на First Citizens Bank ще бъде повишен, като от банката ще издадат нови обикновени акции с потенциална обща стойност до 500 милиона долара. Нейната централа се намира в Роли, щата Северна Каролина, и е 30-тата по големина търговска банка в Съединените щати. По данни на Федералния резерв First Citizens притежава 109,2 милиарда долара активи към 31 декември 2022 г.

Silicon Valley Bank се срина на 10 март, след като слухове за сериозна ликвидна криза в банката предизвикаха масово теглене на средства от страна на клиентите. Тогава FDIC беше назначена за синдик на вече фалиралата банка и се опита да я продаде на търг.

В процеса по придобиването е било предвидено провеждането на две отделни наддавания за активите на SVB – едното за нейното звено за традиционни депозити, а другото за частното ѝ подразделение за обслужване на лица с висока нетна стойност. Смята се, че няколко компании са планирали, или са подали оферти за рухналата американска банка. От First Citizens съобщиха пред Bloomberg, че са възнамерявали да се включат в търга за активите на SVB още на 18 март. Три дни по-късно офертата е станала факт. Тогава от First Citizens отказаха да коментират „пазарни слухове или спекулации”.

Advertisement

Предполага се, че и друга регионална банка, Valley National Bancorp, също е подала оферта за придобиването на всички активи на Silicon Valley Bank. Междувременно в статия от 24 март на Reuters се предполага, че и трета американска банка, Citizens Financial Group, се е подготвяла да представи оферта за частното подразделение на SVB.

[ad_2]

Източник

Continue Reading

IT Новини

Microsoft стартира Bing Stories, в които ще се показва кратка информация за подадената към търсачката заявка

Published

on

Microsoft стартира Bing Stories, в които ще се показва кратка информация за подадената към търсачката заявка

[ad_1]

Microsoft продължава да добавя нови функции към Bing, които не се изчерпват с чатбота, базиран на GPT. Според публикация в блога на софтуерния гигант, търсачката Bing, благодарение на изкуствения интелект, вече може да генерира истории за някои опции за търсене, предоставяйки малка мултимедийна презентация по темата на търсенето. Microsoft споделя, че „този подход ще ви даде възможност да консумирате информацията на малки късчета„, когато търсите определени теми.

Историите на Bing в общи линии са подобни на тези в Instagram и Snapchat – набор от слайдове с лента за прогреса, която показва колко време ви остава, за да преминете към следващия слайд. Самите слайдове съдържат текстово описание на това, което сте търсили, и могат да съдържат също така свързани изображения и видеоклипове. Може също така да се активира и звук, за да бъде текстът прочетен на глас, при това под музикален съпровод.

Bing Stories не се появяват всеки път – редакторите на The Verge успяха да ги видят при търсене на „кубизъм“, „импресионизъм“ и „тай чи“, но при опит за намиране на информация за „iPhone“ или „Apple“ Bing Stories не се появяват.

Microsoft добавя, че в началото историите ще бъдат достъпни за хора, които търсят на английски, френски, японски, немски, испански, руски, холандски, италиански, португалски, полски и арабски език. По-късно постепенно ще бъдат добавяни и други езици.

Advertisement

[ad_2]

Източник

Continue Reading

IT Новини

ЕС заплаши да предприеме ответни санкции срещу руските ядрени оръжия в Беларус

Published

on

ЕС заплаши да предприеме ответни санкции срещу руските ядрени оръжия в Беларус

[ad_1]

ЕС е готов да отговори със санкции на разполагането на руски ядрени оръжия в Беларус, заяви ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел. Той нарече решението „безотговорна ескалация“ и отбеляза, че Минск „все още може да я спре„.

ЕС е готов да отговори с нови санкции на обявеното от Владимир Путин разполагане на руски ядрени оръжия в Беларус. Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел заяви в Twitter.

„Разполагането на руски ядрени оръжия в Беларус би било безотговорна ескалация и заплаха за европейската сигурност. Беларус все още може да го спре, това е техен избор. ЕС е готов да отговори с допълнителни санкции“, написа ръководителят на европейската дипломация.

Ден по-рано Путин заяви, че Русия не планира да прехвърля ядрени оръжия в Беларус, а възнамерява да ги разположи на територията на републиката, без да нарушава „международните ангажименти за неразпространение на ядрени оръжия“.

Руският президент подчерта, че Съединените щати също са разполагали ядрени оръжия „на териториите на своите съюзници, страните от НАТО, в Европа в продължение на десетилетия“.

Поводът за разговорите по този въпрос с беларуския президент Александър Лукашенко, каза Путин, бе изявлението на Великобритания, че доставя на Украйна снаряди с обеднен уран, тъй като той „така или иначе е свързан с ядрените технологии“.

Advertisement

[ad_2]

Източник

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Най-четени