Connect with us

Спорт

Унгария – България, Ирландия – Франция и още интересни сблъсци в днешния ден от европейските квалификации

Published

on

вижте случи първия ден квалификациите евро 2024 обзор

[ad_1]

Мартенската пауза за националните отбори наближава своя край, а в днешния пети ден от старта европейските квалификации предстоят да се изиграят нови осем двубоя от битките по пътя към Евро 2024 в Германия.

Група G

За нас българите най-интересно се очертава да бъде на „Арена Пушкаш“ в Будапеща, където момчетата на Младен Кръстаич гостуват на Унгария в опит да забравят лошия си старт в групата и загубата с 0:1 у дома срещу Черна гора. В същото време „маджарите“ стартират своята кампания в тези квалификации с надеждата да се се класират на трето поредно европейско първенство.

Гледайте Унгария – България на тази вечер от 21.45 часа по БНТ 1, БНТ 3 и bntsport.bg

Advertisement

В същото време другият двубой от нашата група ще ни предложи интересен балкански сблъсък между отборите на Черна гора и Сърбия, които стартираха битката за участие на европейското първенство с победи и сега ще се надяват да затвърдят добрия старт.

Група В

Световният вицешампион Франция започна ударно своя път към Евро 2024, печелейки с 4:0 у дома срещу Нидерландия в дебюта на Килиан Мбапе като капитан на „петлите“. Три дни по-късно момчетата на Дидие Дешан пътуват за Дъблин в търсене на нов успех срещу Република Ирландия, която почива на старта. Ирландците със сигурност помнят последния си двубой срещу французите в квалификации през 2009 година, когато двата тима се срещнаха в решителен бараж за място на Мондиал 2010 в Южна Африка. Тогава Франция спечелиха визитата си в Дъблин с 0:1, но на реванша Ирландия победи със същия резултат и прати сблъсъка в продължение, когато гол на Уилям Галас, дошъл след скандална асистенция на Тиери Андри, даде на „петлите“ билет за световното първенство.

По същото време пък Нидерландия ще се опита да се отърси от шока след тежкото поражение в Париж, като в Ротердам „лалетата“ на Роналд Куман приемат аутсайдера Гибралтар.

Група Е

Advertisement

В група Е Чехия ще търси затвърждаване на добрия старт и победата срещу Полша с наглед рутинно гостуване в Молдова.

„Дружина полска“ от своя страна пък трябва бързо да намери отговор на поражението срещу чехите, като тази вечер Роберт Левандовски и компания ще пътуват до Тирана за среща с коварния състав на Албания.

Група F

В група F Австрия излиза в търсене на втори пореден домакински успех, като момчетата на Ралф Рагник приемат тима на Естония, който преди няколко дни допусна поражение от днешния съперник на България Унгария в контролна среща.

По същото време Швеция приема у дома състава на Азербайджан, като успехът за „Тре Крунур“ е задължителен след поражението с 0:3 вкъщи от Белгия на старта на квалификациите.

Advertisement

Програма за евроквалификациите в понеделник (27 март):

Група G

21:45, Унгария – България

21:45, Черна гора – Сърбия

Група B

Advertisement

21:45, Република Ирландия – Франция

21:45, Нидерландия – Гибралтар

Група Е

21:45, Молдова – Чехия

21:45, Албания – Полша

Advertisement

Група F

21:45, Австрия – Естония

21:45, Швеция – Азербайджан

[ad_2]

Източник

Advertisement

Спорт

Тотнъм и Антонио Конте се разделиха

Published

on

Тотнъм и Антонио Конте се разделиха - По света и у нас

[ad_1]

Италианският специалист Антонио Конте вече не е треньор на английския Тотнъм, съобщиха от лондонския клуб вчера късно вечерта.

В официалното си изявления „шпорите“ обявиха, че раздялата с Конте идва по взаимно съгласие, като за напускането на бившия наставник на Ювентус, Интер и Челси се говореше все по-усилено в последно време, след като се появиха информации, че се е стигнало до разрив в отношенията между треньор и футболисти.

Антонио Конте остава Тотнъм на 4-то място в подреждането на Висшата лига само на точка зад 3-ия Манчестър Юнайтед и на две пред 5-ия Нюкасъл, но лондончани имат два мача повече спрямо своите съперници.

„Можем да съобщим, че мениджърът Антонио Конте се раздели с клуба по взаимно съгласие. Отборът се класира за участие в Шампионската лига през първия сезон под ръководството на Антонио. Благодарим му за свършената работа и му пожелаваме успех в бъдеще“, се казва в съобщението на Тотнъм

В оставащите срещи до края на сезона „шпорите“ ще бъдат водени от помощника на Конте до този момент Кристиан Стелини, който ще работи с бившия играч на тима Райън Мейсън, а целта и пред двамата ще бъде да класират отбора в Шампионската лига по думи на президента на клуба Даниел Леви.

Advertisement

„Остават ни 10 мача във Висшата лига и трябва да се преборим за място в Шампионската лига. Всички трябва да се стегнем. Всеки трябва да вдигне нивото и да направи така, че клубът да завърши възможно най-напред в класирането и да зарадваме нашите верни привърженици“, сподели Леви.

Фаворити за треньорската позиция в Тотнъм от следващия сезон са Юлиан Нагелсман и Роберто Де Дзерби, а в пространството се спрягат имената още на Маурисио Почетино и Венсан Компани.

[ad_2]

Източник

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Най-четени